Opiskeluterveydenhuollon toimintatiedote 2024–2025

Tervetuloa opiskeluterveydenhuollon asiakkaaksi!
Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on opiskelijoiden terveyden, hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn seuranta ja edistäminen. Keskeisiä asioita terveyden seurannassa on ensimmäisen opiskeluvuoden terveystapaaminen sekä siihen kuuluva sähköinen terveyskysely. Kyselyn täyttämisestä saat erillisen ohjeen terveydenhoitajalta Wilman kautta.
Muita opiskelijoille kuuluvia opiskeluterveydenhuollon palveluita ovat:
· Opiskelijan terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen yksilöllisen tarpeen mukaan
· Seksuaaliterveysneuvonta (mm. seksuaalisuus, seksitaudit) sekä raskauden ehkäisyyn liittyvät asiat 
· Rokotusneuvonta, tehosterokotukset sekä influenssarokotukset
· Ensiapu tapaturmatilanteissa
· Opiskelijan ei tarvitse sairastuessaan hakeutua terveydenhoitajan vastaanotolle. Ilmoitus
opettajalle riittää.
· Kiireellistä hoitoa edellyttävissä asioissa tulee olla suoraan yhteydessä terveysasemalle.

Lieksan lukion ja Riverian opiskelijoiden terveydenhoitaja Elina Arola työskentelee Brahea-kampuksella lähes kaikkina koulupäivinä huoneessa 1.94 (1. krs, vanha puoli). Avoin vastaanotto ilman ajanvarausta on maanantaisin klo 12:30-13 ja keskiviikkoisin klo 9:15-9:45. Tavoitat terveydenhoitajan sähköisellä yhteydenottopyynnöllä (web-ajanvaraus/Siun sote) tai puhelimitse puh. 013 330 5479. Verkkoajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole omaa mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia, pyydä huoltajaasi tekemään ajanvaraus puolesta asiointina omilla tunnuksillaan.

Wilman kautta voi myös lähettää yhteydenottopyynnön, mutta älä kirjaa terveystietojasi Wilmaan tietosuojarajoitteiden takia. Terveydenhoitajat eivät voi myöskään kirjata terveystarkastusten tietoja em. syystä Wilmaan.

Terveydenhuollon kirjauksia huoltaja voi lukea Omakannasta, mikäli alle 18-vuotias opiskelija sallii käyntitekstin näkyvyyden huoltajalle. Lisätietoa mm. Asiointi alaikäisen puolesta - Kanta.fi.

Mahdolliset palvelujen muutokset tiedotetaan Wilman kautta.

Muistathan, että kouluun ja terveystapaamisiin tullaan vain terveenä.

Yhteistyöterveisin, 
Terveydenhoitaja Elina Arola 
p. 0133305479