Tiedoksi Rajaseutu ry:n opintoapurahahausta toisen asteen tutkinnon opiskelijoille vuonna 2024

Tiedoksi Rajaseutu ry:n opintoapurahahausta toisen asteen tutkinnon opiskelijoille vuonna 2024

Hakuohjeet, liitteitä koskevat ohjeet, hakukriteerit ja kirjautuminen sähköiseen hakujärjestelmään Rajaseutu ry:n sivulta www.rajaseutu.fi /uutiset

 

Rajaseutu ry:n opintoapurahojen haku on nyt käynnissä. Opintoapurahaa voi hakea 30.9. asti.  Apuraha on tarkoitettu taloudellista tukea tarvitseville 16–20 -vuotiaille nuorille, jotka opiskelevat peruskoulun  jälkeen toisen asteen 3-vuotista tutkintoa lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa tai kansanopistossa eivätkä ole suorittaneet aikaisemmin toisen asteen tutkintoa. Hakijan on oltava kotoisin Rajaseutu ry:n toiminta-alueelta. Opintoapurahan hakijan kotikunnan on myös oltava Rajaseutu ry:n toiminta-alueella.

 

Rajaseutu ry:n opintoapurahan arvo on 350 euroa.  Avustuksen myöntämispäätökseen vaikuttaa hakijan perheen taloudellinen tilanne. Opintomenestyksellä on myös merkitystä. Henkilöt, joille apuraha on myönnetty, saavat tiedon päätöksestä joulukuussa 2024, jolloin opintoapurahat maksetaan. Myös hylkäävästä päätöksestä ilmoitetaan hakijalle.

 

Hakulomake täytetään, tallennetaan ja lähetetään ensin sähköisestä järjestelmästä. Tämän jälkeen se tulostetaan, allekirjoitetaan ja postitetaan pyydettyjen liitteiden kanssa Rajaseutu ry:hyn kirjepostissa (Rajaseutu ry, Tunturikatu 6 A 19, 00100 Helsinki). Tarvittavista liitteistä Digi- ja väestötietovirastosta tilattava ote väestötietojärjestelmästä (eli vtj-ote/todistus) on maksullinen.

 

Hakemus on postitettava hakuaikana, postileima viimeistään 30.9.

 

Opintoapurahan hakuedellytykset vuonna 2024