Koronatodistukset Omakannasta ja Siun sotelta

Tarvitessasi koronatodistusta saat tilattua sen seuraavasti:

Voit tallentaa tai tulostaa EU:n koronarokotustodistuksen itsellesi Omakannasta

Kirjaudu Omakantaan www.kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

 Jos et voi käyttää Omakantaa

Jos et voi asioida Omakanta-palvelussa tai tarvitset todistuksen tulosteena, eikä sinulla ole mahdollisuutta tulostamiseen, voi todistuksen pyytää Siun soten potilaskertomusarkistosta postittamalla kirjallisen pyyntölomakkeen tai soittamalla. Todistuksia on kolmea erityyppistä, ilmoita pyynnössä minkä tyyppisen todistuksen tarvitset:

 

Tee pyyntö näin:

Tee potilasasiakirjojen tietopyyntö netissä Miunpalvelut.fi -palvelussa tai

Täytä ja tulosta lomake: Terveydenhuollon asiakirjoja koskeva pyyntö (pdf). Postita lomake osoitteeseen: Siun soten potilaskertomusarkisto, E/K, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu tai

Puhelimitse: puh. 013 330 1103, ti–pe klo 9–14

Pyyntö tulee tehdä henkilökohtaisesti tai huollettavan puolesta (huoltaja voi asioida alle 15-vuotiaan puolesta ilman huollettavan suostumusta), pyytäjän henkilöllisyys varmistetaan pyynnön yhteydessä. Todistuspyynnöt käsitellään saapumisjärjestyksessä ja todistus toimitetaan 2. luokan postissa, joten teethän pyynnön hyvissä ajoin.

Ystävällisin terveisin Siun soten koulu- ja opiskeluterveydenhuolto